luni, 22 martie 2010

Obedienţa noastră a primit patenta Ritului lui Swdenborg pentru România

Marea Lojă Naţională Mixtă din România a primit, în cadrul unei Ţinute Festive organizată sâmbătă, 20 martie, din partea Prea Respectabilului Frate Christophe Toque, Maestrul Venerabil al Lojei de Cercetare Bereshit din Franţa, Patenta care îi dă dreptul să înfiinţeze, în primele trei grade ale masoneriei albastre, loji mixte care să lucreze conform ritualurilor teosofice ale Ritului lui Swedenborg. Această Patentă, emisă de Ilustrul Frate Remi Boyer, care conduce Ritul lui Swedenborg în Franţa, a fost însoţită de un alt document, care îl autorizeaza pe Fr. Vlad Sauciuc, marele maestru al M.LN.M.R., să înfiinţeze atelierele superioare ale acestui Rit în România.
Cu acelaşi prilej, Ilustrul Frate Remi Boyer a fost numit Mare Maestru de Onoare Ad-Vitam al Marii Loji Nationale Mixte din România.
Iată, aşadar, că Ritul lui Swedenborg se întoarce în ţara noastră, după aproape un secol de absenţă, reînnodând tradiţia deschisă de Constantin Moroiu, primul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române, care primise, la începutul secolului XX, o Patentă pentru Ritul lui Swedenborg de la John Yarker.